tisdag 30 mars 2010

sommarjobben till ungdomar även har innehåll

Fokus på sommarjobben för ungdomar har börjat, det är bra, mindre bra att det endast talas om antalet platser och tyvärr för lite om arbetsinnehållet. Även om det "bara" gäller sommararbete, så måste det vara ett arbete som ger individen någon mening, att få känna sig behövd, dvs har ett/ger ett individuellt värde. Det är av vikt att sommarjobbet blir ett arbete där han/hon känner att det är, av betydelse om man dyker upp och gör sin del av arbetet och får lära sig hur en arbetsplats kan fungera och inte minst skaffa sig den sociala kompetens som är så viktigt för kommande insatser i vuxen livet med bl.a. sina arbetskamrater.
Jag är därför emot att man skall "hitta" på arbeten/arbetsuppgifter, det märker ungdomarna på nolltid och det kan inte vara så att man ska "sitta" av tiden, sådana försök är dömda att misslyckas på förhand

Mitt förslag är att kontakta alla chefer inom Värmdö Kommun och be dem att kolla upp, om man skjutit upp något projekt, för att man inte har haft tid eller resurser, här borde det finnas en uppsjö av möjliga arbeten.
Vår nyligen anställda näringlivschef Lars Berlin, ges i uppdrag att "jaga" runt bland de över 4000 lokala företagare i Värmdö och ges i princip samma uppdrag. Finasiering måste naturligtvis till.

Ha det
Kenta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar