onsdag 27 februari 2013

högt i tak...

betyder att demokrati gäller och inte bara att det är högt till taket. Numera har vi i M endast ett möte i månaden, det infördes av vår tidigare KSO Lars-Erik Alversjö, tidigare kunde vi få information om vad som skulle  behandlas i Kommunfullmäktige (kf) men tillhör man inte kf, nada, dvs ingen insyn vad som kommer att bestämmas i kommunens högsta styrande organ.Varför man gjort på detta sätt, var endast för at stänga ut vissa människor, som störde koalionen, främst mp. I demokratisk synpunkt så är detta förkastligt på alla sätt och vis. Ni som har koll vet att Lars-Erik Alversjö, hoppade av och att Monica Pettersson numera är Värmdö Kommuns KSO. Hon hade möjlighet att att öppna dessa kf förmöten, men av det blev det inget, suck.(se tidigare inlägg på denna blogg)

Vad har det med högt i tak att göra kan man fråga sig, undertecknad har blivit ombedd att inte förstöra de enda möte jag kan få information, JAG FÅR INTE STÄLLA FRÅGOR, då förstör jag dessa  möten. Sagt av samma man som tjatar "vi har högt i tak" upprepande som mantra för att försöka pränta in detsamma

Det är nog högt till taket, visst har vi demokrati i M

Ha det'
Kenta

Politisk sekreterare (pol.sek.)

Såg annonsen in NVP att Moderaterna i Värmdö söker en Pol.sek. , det är bra, då slipper jag skriva en motion till årsmötet. Men då dyker frågan upp, vem, vilka ska denna person stödja, ska den vara til KSO eller Föreningsstyrelsen Ordförande, till båda, skall den kunna all ärenden, skriva artiklar/protokoll, kommunicera ut till alla kommuninnevånare, frågorna är många, svaren är få. Jag har tidigare efterfrågat någon form av arbetsbeskrivning, vad en Pol.Sek ska göra, men intet av information har jag fått. När pol.sek. är anställd, så ska vi se om jag kan återkomma i ärendet.

Ha det
Kenta

måndag 25 februari 2013

artipelag har en matsal, har en konsthall

Det är tur att man är värmdö bo, inflyttad sådan dock. Varje gång man varit i Stockholm, ser jag skylten Artipelag och symbolen restaurang och nu kommer jag till, varför det är tur att man är värmdöbo, för då vet jag att att det är så mycket mer, en konsthall med ambitioner att verka i världsklass. Finns det inga trafik skyltar för konstutställningar, får inte Björn tillstånd att sätta upp en bra skylt, vad är det frågan om. Vi borde vara stolta att Björn satt Värmdö på kartan och då menar jag inte bara en restaurang.........!!????

Ha det,
Kenta