onsdag 20 juli 2011

Badhuset

Jag har efterlyst information om vad VD och styrelsen gör för att minska det kommunala bidraget på 12 miljoner. Till dags datum är det arbetet kanske lika med den informationen jag fått, ingenting, men trägen kanske vinner eller kommer jag bli snuvad på detsamma.

Badet har/kommer att bli utmanad, både roligt och intressant med en
utmanare, som tror sig kunna driva det billigare och det som gör det lite mer intressant, det är samma bolag som skulle ha drivit badet i först hand, men som backade ur när man inte fick garantier från kommunen att täcka eventuella underskott på intäkts sidan. Nu tror man sig tydligen att kunna driva det med vinst eller fikar man fortfarande efter kommunala bidrag?

Utmanarrätten ger inte som man skulle tro, att det automatisk ger utmanaren någon form av ensamrätt, det ger alla rätt att bjuda så att säga.

Jag tycker inte att det är Core Business för Värmdö Kommun att bedriva simhalls verksamhet, därför ser jag detta som positivt och intressant.


Fortsättning följer......

Ha det
Kenta

Tomträttsavgifter

Tomträtt är en besittningsrätt till mark. En tomträtt innebär att man hyr mark från staten eller kommunen. För en tomträtt betalar man en årlig avgift som kallas för en tomträttsavgäld. En tomträtt för bostäder gäller vid upplåtelsen i 60 år och därefter förlängs avtalet för 40 år i taget. En tomträtt kan endast sägas upp av staten eller kommunen, en tomträttsinnehavare kan alltså inte säga upp en tomträtt. När man säljer en fastighet med tomträtt så övergår tomträtten till den nya fastighetsägaren. Övertagandet av tomträtten skall anmälas till kommunen. Tomträttsavgälden baseras på taxeringsvärdet för marken. Tomträttsavgäld beräknas på följande sätt:

Tomträttsavgäld, 10 årig avgäldsperiod
(Markens taxeringsvärde - 50 000)*1,33*3,5%

Man kan tycka vad man vill och visst kan de 14 tomträtts hyrare i Sandhamn känna sig lurade, men de borde känna till reglerna vad det gäller sitt tomträtts avtal.
I tio år har de inte betalt marknadsanpassade avgifter utan betydligt lägre än dito motsvarande. Varför skall dess 14 slippa betala marknadsvärde när alla andra måste. Noterar S indignation = röstfiske = patetiskt

Ha det
Kent

Etiopen och två svenska jornalister

Hör med bestörtning att två svenska jornalister sitter fängslade i Etiopen anklagade för samarbete med rebeller.

Reflektion 1.
Det är inte första gången jornalister används för obskyra mörka skäl, som
ex. informations insamling av militär karaktär.

Reflektion 2.
Det är inte första gången jornalister blir fängslade pga mer eller mindre påhittade skäl och orsaker.

Reflektion 3.
Det är inte första gången som man med diplomati, skall "rädda" dem från fängelse eller avrättning.

Reflektion 4.
Stäng av kranen, den med bistånd, det lär gå fortare än att säga "killevippen"
Garanterat snabbaste ut/vägen.

Förövrigt tror jag att dessa bidrag inte hamnar där det ska och cykelverkstaden
SIDA har som vanligt ingen som helst kontroll eller uppföljning.

Ha det
Kenta