måndag 19 april 2010

Inget Kommunfullmäktige 2010-2014

jag har blivit "bannad" från Kommunfullmäktige 2010-2014, orsak
jag är misstänkt för uppsåt/slarv av upprättade årsredovisningar respektive löpande bokföring i ett numera nedlagt aktiebolag. OBS, misstänkt dvs är inte delgiven någon form av brott.

Första året för årsredovisning, (andra året) pluppar det ned en inbetalning på 5000 :- för försenad årsredovisning från Bolagsverket. Jag ringer min revisor och frågar om min, årsredovisning, jag får till svar ,du har inte skickat in papprena. Jag informerar honom, revisorn att han fått dessa i månadsskiftet mars-april, av min bokföringsbyrå som lämnat allt material till hans sekreterare personligen. Han avslutar samtalet och ringer upp mig 20 minuter senare och konfirmerar att han visst har fått alla papper. Varvid jag påpekar att nu får han snabba på så att jag inte får 10 000:- i böter, vilket är det nästa belopp att betala för ytterligare förseningar. Jag ska på semester säger han, jag svarar häpet, att årsredovisningen måste in. Varvid han säger, du behöver inte betala mig något arvode för mitt arbete, och det brukar inte vara några problem. Jag svarar mer förvånat, kommer jag inte få fan för det, men han bedyrar, det brukar inte vara några problem. Mycket riktigt 10 000:- kronor kommer som ett brev på posten och det är bara att betala. Till slut får jag en bekräftelse och då är vi inne på tredje året från start av bolaget, att bolagsverket äntligen fått årsredovisningen.

Jag har en dialog med bokföringsbyrån, om förseningen respektive böter och om revisorn, vi kommer överens att den nog var en engångsföreteelse.....men ett inbetalningskort på 5000:- dyker upp från bolagsverket för år två i bolaget. Naturligtvis ringer jag min revisor och frågar, vad i helvete han håller på med, jag var "lite" upprörd kan man säga. Han talar om för mig att han skickat alla papper och årsredovisning till mig med bud. Jag frågar ut min familj, vi letar igenom hela huset, garaget, friggeboden och vinden, korsförhör mina barn som hustru, inga pärmar har kommit in i huset via bud eller post. Jag tar ny kontakt med revisorn och talar om att jag inte har några pärmar/årsredovisningar hemma och att vi måste kolla upp med budfirman var de kan vara. Han skall kolla upp, dagar går, veckor rinner iväg, jag söker kontakt, men det är endast sekreteraren som svarar, och som säger hon lämnat meddelande om att jag sökt honom. När jag tillslut får kontakt med honom hänvisar han, att han skickat allt med bud och när jag vill se kvitto eller annat bevis, så får jag höra att han inte har något som bekräftar detta. Till saken hör att jag nu fått ännu ett inbetalningskort från Bolagsverket på ytterligare 10 000:- och tiden rinner i väg........får meddelande från någon myndighet, kommer i dagsläget inte ihåg vilket, att revisor har sagt upp sig och finner att det inte mycket annat jag kan göra, än att sätta företaget i konkurs. För säkerhets skull så måste jag tillägga, att jag inte har några pengar undanstoppade varken i Sverige eller ï New Jersy och att jag inte är skyldig någon pengar.

Status idag, bokföringsbyrån, revisorn, hustrun och jag har varit på förhör på Ekobrottsmyndigheten, som granskar fall av detta slag. Jag är struken på kommunfullmäktige listan för åren 2010-2014, Moderat policy. Men som en partikollega sade, det finns många Styrelser och Nämder med intressanta arbetsuppgifter.

Förlusten är både min och Värmdö Kommuns kommuninnevånare.
Vill tacka för allt stöd..................

Ha det
Kenta

måndag 5 april 2010

det inte var valår. Del 2

läser roat om S utspel med Annika Andersson Ribbing i spetsen om billigare bad. Annika som jag i övrigt respekterar och som oftas är påläst och engangerad. Jag har roat mig med att räkna lite på avgifter kontra antalet och lite grovt fått fram om man sänker avgifterna med 25% och det kommer 25% fler besökare, så behöver vi skjuta till 1 500 000 pengar till de övriga 12 000 000 pengar som vi redan idag subventionerar med skattemedel, skattemedel som det dag finns större behov och krav av bl.a. inom Socialtjänsten
Ska Värmdö Kommun driva ett kommunalt bad?
Ska kommuner driva bad överhuvudtaget ?

Ha det
Kenta